Današnji nedeljski gost je spreten in zgovoren Adam Šerc iz Ajdovščine. Vešč je v kuhinji, nedavno tega je navduševal tudi v oddaji Masterchef, vedno pa osupne z gostoljubnostjo, sproščenostjo in iskrenostjo. Rad ima življenje, predvsem pa živali in ljudi. Po izobrazbi je elektrotehnik, vendar ga je ljubezen do hrane in kuhanja popeljala v druge vode. Vzgaja čilije, izvira pa iz gurmanske družine. Veliko je potoval, najraje pa se vrača v rodno Primorsko.
Posebnih kulinaričnih tečajev ni obiskoval, je pa zelo veliko bral o visoki kuhinji. Adamu je pri srcu italijanska kuhinja, rad ima tudi azijsko, okuse pa z veseljem kombinira. Prisega na kuhanje v živo pred ljudmi, poleg eksotične hrane pa obožuje tudi jedi na žlico. Prideluje tudi svoje izdelke iz čilija, v družini so večkrat jedli začinjeno hrano. Njegova mama je bila svetovljanka in že v 80-ih letih prejšnjega stoletja so doma jedli mehiško in kitajsko hrano. Goji na tisoče rastlin, tudi zahtevnejše. Dela v marketingu, v prihodnosti pa želi na Ajdovskem odpreti lokal za hedoniste in gurmane, kjer bo mogoče v živo gledati, kako pripravlja hrano. Poslušaj …
Foto: Adamov FB profil