Rakovčanka Vika Begulić se že od malih nog navdušuje nad kulinariko. Spretna je predvsem v peki slaščic. Po izobrazbi je kuharica, gostinsko šolo je zaključila v rodnem Novem Mestu. Pred nekaj meseci se je udeležila tudi tekmovanja za Naj krof Slovenije 2022, ki ga je organizirala Turistično-gostinska zbornica Slovenije in je potekalo pod budnim nadzorom žirije. Osvojila je prvo mesto v kategoriji najbolj inovativnega krofa med posamezniki.
Za sabo ima dve kulinarični tekmovanji, na obeh je bila nagrajena. Dela kot administratorka v vrtcu v Ljubljani, njeno srce pa je zapisano peki in kuhinji. Loti se peke vseh vrst peciv in slaščic, izdelati zna tudi figure za torto, zelo rada pa pripravlja hrano za več ljudi. Otroštvo oz. mlada leta je preživela v Mirni na Dolenjskem, kjer je delala tudi kot kuharska vajenka. Udeležila se je tudi več tečajev, na spletu pa najde veliko idej in receptov. Nekaj o svoji ljubezni do peke slaščic nam je zaupala kar sama. Več v prispevku.
Foto: FB profil Vike Begulić