Novice

  • NA TRGU V POSTOJNI BO NASTOPILA DOMAČA SKUPINA PUFF

    V sklopu Kulturnega utripa poletja bodo na Titovem trgu nastopili tudi domačini. Rock skupino zastopajo sami umetniki, osrečuje pa jih ustvarjanje in realizacija glasbenih idej. Vsi so na glasbenem področju dejavni že več desetletij, izkazali pa so se v različnih glasbenih projektih. Pevec skupine je sicer Avstralec, ki živi v Postojni. Pred mikrofon smo povabili člana zasedbe Puff Band, kitarista Tomaža Valenčiča.

    Avtor:Vesna Kovač
  • OBISKALI SMO PIVKO Z OKOLICO

    Radio 94 in Pivka še vedno odkrivata skrite kotične naše Primorsko-notranjske regije! Tokrat smo se ustavili na primorskem. Obiskali smo Grad Prestranek, Pivko in Košansko dolino. Na Gradu Prestranek boste našli več kot 60 konjev, v Pivki čisto pravo plažo, v Dolnji Košani pa našo radijsko kolegico! Poglej.

    https://www.facebook.com/150179498350338/videos/2388673054738615/

  • ZA VARNO BIVANJE NA DOMU

    Občinski svet v Postojni je že na začetku leta sprejel program socialnega varstva v občini za letos in drugo leto. V sklopu programa se je občina pridružila projektu Varni in povezani na domu. Občanom je z njim omogočila dodatno socialno-varstveno storitev e-oskrba. Gre za servis celodnevne povezave prek osebnega telefonskega alarma. E-oskrba 24 ur na dan omogoča hiter klic na pomoč (s pritiskom na gumb na obesku ali varovalni enoti) v primeru padca ali nenadne slabosti, organizacijo pomoči in podporo usposobljenega osebja v asistenčnem centru. Letos je do porabe sredstev denarja dovolj za 20 osnovnih paketov v višini 10 evrov na mesec za posameznega upravičenca. Več v prispevku. 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • ZNATE SKUHATI ŽGANJE?

    Anton Sterle iz Cerknice se ljubiteljsko ukvarja z žganjekuho. Sadje prideluje sam ali pa ga dobi od prijateljev iz Loške doline in drugih krajev. Slovenci radi posegajo po tujih žganih pijačah, ki so dražje, ne pa nujno tudi boljše. Slovenska žganjekuha je velikokrat neupravičeno zapostavljena. Sadje pa je običajno pri žganjekuhi vedno dobro ločiti. Če je žganje pripravljeno pravilno, se kot aperitiv vedno izvrstno obnese. Anton Sterle nam je povedal nekaj o žganjekuhi na Notranjskem in kako sam poskrbi, da ima njegovo žganje edinstven in dober okus. Poslušaj.

    Avtor:Vesna Kovač
    • ganjekuha - 04
    • ganjekuha - 01
    • ganjekuha - 02
  • IO CONA NEVERKE SE BO RAZŠIRILA

    Neverke so  gospodarsko središče Občine Pivka. Tam bo v naslednjih letih še bolj živahno. Industrijsko-obrtna cona se bo širila, v njej bodo uredili tudi podjetniški inkubator. Mlada in novonastala podjetja z lastnimi stroji bodo lahko enostavno začela delati, ne da bi morala na začetku svoje poslovne poti kupiti zemljišča in graditi poslovne objekte.  Da Pivčanov ne bo več motil hrup z železnice, pa bodo pretovarnjanje preselili v bližino Neverk. 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin