Novice

RIHARD BAŠA: SLOW FOOD JE TREND

Rihard Baša je kuhar, ki uživa v svojem poklicu. Prihaja iz Jasena pri Ilirski Bistrici, kjer obdeluje tudi svojo kmetijo. Rad kuha vrhunsko hrano, predvsem iz domačih surovin s poudarkom na lokalni tradiciji.

Svoje bogato kuharsko znanje rad deli z drugimi na kulinaričnih predavanjih in  izletih.  Je avtor lokalnih TV oddaj o običajih in kuhinji na Bistriškem. V knjigi Po domače, včasih malo drugače je navdušil  s kuharskimi recepti tradicionalnih bistriških in tudi bolj sodobnih jedi. Kuhal in stregel je že mnogim znanim osebnostim iz sveta politike, umetnosti in poslovnega sveta. Rihard Baša je tudi velik ljubitelj narave in strasten fotograf. Je eden izmed pobudnikov ustanovitve Foto kluba Sušec v Ilirski Bistrici. Svojo ljubezen do narave pa izraža tudi kot prostovoljni nadzornik v vplivnem področju Parka Škocjanske jame. Je dober poznavalec gob, bil pa je tudi predsednik Gobarskega društva v Ilirski Bistrici. Rihard je zelo ponosen na to, od kod je doma.

Riharda Bašo smo povabili na klepet.

 

Avtor:Katja Kirn Vodopivec