Številna društva v naši regiji ostajajo aktivna in načrtujejo nove podvige. Eno bolj dejavnih je tudi Društvo žena in deklet na podeželju Ostrnice Loška dolina, ki pripravlja tudi novo knjigo o kulinaričnih dobrotah in tradicionalnih jedeh v Loški dolini. Društvo bo sicer sodelovalo tudi na velikonočnem sejmu z domačimi dobrotami, ki ga organizira Javni Zavod Snežnik.
Letos bo naša država vključena v Projekt Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021. Gre za projekt, ki vključuje priložnosti za izobraževanje na področju zdravega in sonaravnega bivanja, pa tudi trajnostnega razvoja gastronomije. Pri izdaji knjigi bosta pomagala tudi občina Loška dolina in Javni zavod Snežnik. Kakšen pomen nosi različna hrana ob prihajajočih praznikih in katera neavtohtona dobrota se je prijela v Loški dolini, nam je zaupala predsednica društva, Ana Zakrajšek. Poslušaj.
Foto: the-slovenia.com, dobertek.com