Novice

OD PUB-a DO BUTIČNEGA HOTELA

Robert Čebokelj pravi, da je odraščal v družini, kjer je kuhanje strast. Dobre okuse, kulinarične spretnosti in tradicijo je tako ponotranjil, da je strojništvo, za katerega se formalno izobrazil, vrgel čez ramo in raje prijel za kuhalnico. Prvo restavracijo je odprl sredi 90-ih let prejšnjega stoletja na postojnskem letališču, za drugo pa je poslovno priložnost videl v največjem muzejskem kompleksu v Sloveniji. Z ženo Ano sta pred kratkim nov poslovni izziv našla v Hruševju. Eno najstarejših hiš sta spremenila v butični hotel z restavracijo. Zahtevno obnovo stavbne dediščine sta zaupala enemu najvidnejših slovenskih arhitektov Leonu Belušiču. Robert Čebokelj se zaveda, da je moč v povezovanju, pa naj bo to v verigi, ki se začne z žitnim zrnom in v končni dobroti  pristane na krožniku njegovih gostov, ali v povezovanju gostincev. Dolga leta je namreč Robert  vodil Društvo za gostinstvo in turizem Postojna.

Avtor:Edo Klemenc