Novice

NEDELJSKI KLEPET: RIHARD BAŠA

Rihard Baša iz Jasena pri Ilirski Bistrici svoj osnovni poklic kuharja združuje s kulturno dediščino Skrbim, da pristni okusi in domače jedi ne gredo v pozabo. Še več, ker je njegova kuhinja sezonska, sestavine pa domače, kulinarične posebnosti – od prazničnih do vsakdanjih – prepleta s preteklim in današnjim življenjem ljudi ob reki Reki.

Njegovi domači kraji kar kličejo po fotoaparatu, tudi Rihard Baša rad fotografira, bil je med pobudniki ustanovitve Foto kluba Sušec v Ilirski Bistrici. Posebno mesto v njegovem življenju in na fotografijah ima narava. Kot je povedal v pogovoru,  mu je prav fotografija razširila okvire kulinarike. Z njo lahko objektivno gleda na svet. Aktiven je v več društvih. Svoje delo in hobije  z veseljem predstavlja v medijih in publikacijah. Čeprav je upokojen, kuhalnice še ni odložil, a zdaj, pravi, dela za dušo.

Avtor:Maša Zidar