Novice

11. BUČJADA V ZNAMENJU LIKOFA IN FORJŠTU

Bliža se čas prehladnih obolenj. Naredite nekaj za svoje zdravje, pripravite si bučo kot glavno jed, prikuho ali sladico, kajti  buča prednjači med ostalimi poljščinami po hranilni vrednosti. Prepustite se domišljiji in okrasite dom z bučami. Oranžni odtenki, po katerih prednjači, vzbujajo kreativnost, krepijo prilagajanje in pomagajo pri preprečevanju stresa. Ali pa bučo preprosto očistite, posušite in uporabite kot nadomestek za posodo. Prav slednje velja še posebej izkoristiti, kajti evropski poslanci so izglasovali prepoved pribora za enkratno uporabo, vatiranih palčk in slamic, na seznam prepovedane plastike pa dodali še vrečke in embalažo.

Tako v KETŠD Alojzij Mihelčič Harije vabijo na že 11. Bučjado, ki bo letos v znamenju likofa in forjštu, torej priseljencev. Namesto plastičnih vrečk bodo reciklirali stara in odvržena oblačila. Kot napoveduje Alenka Penko, bodo v nedeljo ob 14.30 v Harijah ob tradicionalnem brkinskem »ždruocu« nazdravili tudi otvoritvi zbirnega centra »Kajntplastik«. Poslušaj. 

Avtor:Katja Kirn Vodopivec